Kinesitherapie & Osteopathie


Core business van het SportsReform Center is en blijft het behandelen van orthopedische (sport)letsels.

Deze begeleiding doen we met hart en ziel en te allen tijden met onze klant en sporter als centraal punt.

Dankzij jaren ervaring op (top)sportniveau en het opgebouwd netwerk zowel binnen als buiten het centrum kunnen we onze klanten snel de beste specialisten aanbieden. Ons extern netwerk bestaan uit orthopedische chirurgen, sportartsen, diëtisten, psychologen, … en een intense samenwerking voor medische beeldvorming.

Wij geloven zeer sterk in een multidisciplinaire aanpak, maar dan wel op een actieve manier. Het heractiveren van het lichaam op een zo correct mogelijke manier is “de sleutel” die veel problemen kan oplossen. Problemen gaande van acute letsels, postoperatieve behandelingen tot chronische problemen zoals persoverbelastingen of zware rugaandoeningen.

Naast het opnieuw aanleren van correcte bewegingen, gaan we ook op zoek naar de risicofactoren (oorzaken) waarom een letsel aanwezig is of ontstaan is. Factoren die het herstel sterk kunnen afremmen, bemoeilijken de revalidatie of kunnen zelfs tot herval leiden. Een aanpak zonder deze risicofactoren weg te werken kan nooit succesvol zijn op de langere termijn. We hebben al heel mooie resultaten behaald, maar dit vergt wel een actieve participatie van de klanten en sporters. Het positieve eindresultaat kan enkel bekomen worden dankzij een sterke samenwerking en communicatie tussen klant en therapeut.

Om deze actieve benadering extra te ondersteunen in onze totaalaanpak, hebben we binnen het SportsReform Center uitgebreid met een aantal therapeuten (kinesist en osteopaat) die het manueel deel voor hun rekening nemen.